„Я ЗНАТОК РУССКОГО ЯЗЫКА” – 2020

      Коментарите са изключени за „Я ЗНАТОК РУССКОГО ЯЗЫКА” – 2020

Филологическият факултет и Катедрата по руска филология на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” имат честта и удоволствието да поздравят участниците в Състезанието за зрелостници „Я знаток русского языка” – 2020, както и техните учители, с постигнатите резултати!

За шеста поредна година, с подкрепата и съдействието на директорите и колегите-русисти,  средношколците, изучаващи руски език като първи и втори чужд в Средните училища, имаха възможност да покажат своите знания и комуникативни умения. Състезанието се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ за зрелостниците от Пловдив и областта, а в другите градове домакини бяха СУ „Максим Горки” – гр. Стара Загора, ПГЧЕ „Васил Левски” – гр. Бургас, и СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Първомай. За съжаление, от тази възможност не можаха да се възползват възпитаниците на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” в Хасково и СУ „Св.Св. Кирил и Методий” във Велинград поради непредвидените епидемиологични обстоятелства.

Оценката от състезанието е равностойна на другите балообразуващи оценки при кандидатстване за  специалностите Руска филология, Български език и руски език. В състезанието взеха участие 110 зрелостници, от които 42 отличници имат възможност веднага да се запишат в желаната от тях специалност във Филологическия факултет.

Предвид невъзможността за провеждане в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ на традиционната Официална церемония за обявяване на резултатите от Състезанието и награждаване на участниците и техните учители, директорите на училищата са  натоварени  с приятната задача да  ги поздравят от наше име и да им връчат наградните грамоти.

Кафедра русской филологии приветствует всех Знатоков и с радостью встретит их осенью как своих студентов!