„Не се гаси туй, що не гасне“

      Коментарите са изключени за „Не се гаси туй, що не гасне“

И тази година отличниците от състезанието за знаещи зрелостници „Я знаток русского языка“, които понастоящем са студенти филолози – връчиха наградни грамоти на участниците, поздравяваха отличниците и учителите, „виновни“ за успехите им. Празникът за всички съмишленици се състоя на 3 юни 2023 г. в 11. аудитория на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Състезанието, което е инициатива на Катедрата по руска филология, се провежда за девета поредна година и за това време участниците в него наброяват над 1200 средношколци от Пловдив, Първомай, Стара Загора, Бургас, Велинград, Хасково.

Състезанието за зрелостници, изучаващи руския език като първи и втори чужд, станало традиционно и очаквано от средношколците, и тази година се проведе с подкрепата и любезното домакинство на ръководствата на иновативните средни училища: ГЧЕ „Васил Левски“ в гр. Бургас, СУ „Максим Горки“ в гр. Стара Загора, СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Първомай, ЕГ „Иван Вазов“ и Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Пловдив.

И тази година сред участниците в Състезанието имаше възпитаници на дипломиралите се в бакалавърските програми на Филологическия факултет отличници от Състезанието и настоящи учители в любимите си училища: Миглена Налбантова, Татяна Господинова – учители в СУ „Максим Горки“. Младите ни настоящи и бъдещи колеги не биха постигнали професионалните си успехи без своите учители в училище, които днес са и техни ментори. Защото пожеланото знание става осъзнат избор за младежите при сътрудничество между училищното образование и академичната общност. Благодарим на колегите учители за професионализма и неуморното им старание да обучат и възпитат знаещи и можещи личности!